Tre bukkene Bruse og trollet

Det var en gang de tre bukkene Bruse som skulle til Munchedalen for å spise seg fete. Først kom den minste bukken Bruse trippende over broen. Tripp, trapp, tripp, trapp. Hvem er det som tripper på min bro skrek trollet? Det er meg, bare meg, den minste bukken Bruse. Nå kommer jeg og tar deg skrek trollet!! Nei, ikke ta meg pep bukken, ta den som kommer bak meg.. han er mye større enn meg. Men trollet var både sulten og grådig og slukte bukken i et jafs. 

Så kom den mellomste bukken Bruse over broen. Hvem er det som går på min bro,skrek trollet!?  Det er bare meg, den mellomste bukken Bruse.. Nå kommer jeg og tar deg skrek trollet!! Nei, ikke ta meg, ta den som kommer etter meg, han er mye større enn meg. Men trollet var fortsatt sulten og slukte bukken i et jafs. 

Langt om lenge kom den store bukken Bruse trampende over broen. Hvem er det som tramper på min bro, skrek trollet! Det er meg den store bukken Bruse som skal til Munchedalen for å gjøre meg fet. Nå var imidlertid trollet både mett og fornøyd og lot bukken gå videre. 

Dette omskrevne eventyret minner meg om spillet som foregår i Munch-saken i disse dager. De små bukkene sitter på tiltalebenken og risikerer lange fengselsstrafferfor å ha hatt forskjellige roller i Munch-ranet. Men nå er den store bukken kommet på banen, og bildene er kommet tilbake. Trollet gjør alt for å skjule sine forhandlinger og avtaler med den store bukken Bruse. Oppsiktsvekkende er det at trollet argumenterer med fare for liv og helse for storbukken og hans hjelper. Dette blir spesielt da trollet allerede har avkledd og spist en av småbukkene. Men på det tidspunktet var trollet både sulten og grådig for å få sitt måltid.. Nå er situasjonen en helt annen og storbukken blir skjermet. 

Spesielt blir det også da bildene som en gang skulle være et triumfkort og en avledningsmanøver, plutselig blir Svarte Per for storbukken. Sitter man igjen med Svarte Per, blir man som oftest straffet for det.. 

Kjære ekskolleger, jeg vet at man til tider skjermer både metodikk og avtaler med kriminelle. Her dreier det seg imidlertid om ran av to av Norges fremste nasjonale ikoner, noe som setter Norge på verdenskartet. At ranet kan være iscenesatt av kriminelle strategiske årsaker, gjør saken enda mer betent. At bildene er kommet tilbake uten nye pågripelser eller siktelser vitner om inngåtte avtaler med enda større bukker enn de som i dag sitter på tiltalebenken. 

Frigi de hemmelige rapportene og stans alle spekulasjoner i Munch-saken. Ingen rettstat kan være bekjent av at man beskytter de store bukkene, mens småbukkene dømmes til lange fengselsstraffer. Og en henleggelse på grunnlag av at man vil beskytte den store bukken Bruse vil i så fall være en fallitterklæring.

Tips Johnny Brenna johnny.brenna@free2.no
Mitt profilbilde

Johnny Brenna

Fra: Oslo

Fdt: 1964

Johnny Brenna har vrt ansatt i politiet i 20 r. Har bakgrunn fra orden og etterforsking fr han i 1993 fikk jobb som personspaner. Har hovedsakelig jobbet mot tung og organisert kriminalitet som operativ kildefrer. Har vrt involvert i kjente saker som Bankbokssaken, Medisinaldepot-saken, Nokas og Munchsaken. Har siden mai 2006 vrt tilknyttet TV 2 Nyhetene som ekspertkommentator og researcher.

Mer...

februar 2007
ma ti on to fr l s
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
             


hits