Fra muskler til syre

Stor muskelbunt med barbert hode og tatoveringer. Et fryktet utseende som er egnet til å skape redsel for dem han utsettes for. Torpedo eller såkalt pengeinnkrever, et beryktet enkeltmannsforetak. Han har pumpet opp kroppen og er ustabil etter årevis med steroidebruk. Disse var kongene på gata for 10-15 år siden. Torpedoen fikk en kontrakt om å hente penger fra en som skylder. Ved hjelp av frykt og vold skulle han presse disse. Kroppen var torpedoen sitt beste våpen. Og han hadde et rykte å leve etter. 

”Hvorfor være stor når alt du trenger er en pekefinger”, sier den nye generasjonen av pengeinnkrevere. En pekefinger er alt som trengs for å avfyre et våpen. De gamle torpedoene falt for en ny tid på lik linje med historiens dinosaurer. En ny tid hvor andre og grovere metoder benyttes innenfor kriminelle miljøer. Hvorfor komme alene og banke en fyr. Vold i seg selv fremskaffer ikke penger. Og nå jobbes det heller i lag. 

Kidnapping er den nye trenden. Dette bekrefter gata. Man avtaler et møte med vedkommende og lurer ham i en felle hvor han blir kidnappet. Eller spaner på ham og tar ham uten forvarsel. Med hette over hodet og inn i en bil til et ukjent sted. Her blir offeret holdt i forvaring i en leilighet helt til han greier å organisere penger. Hvis ikke presser man i stedet familiemedlemmer om å utbetale summen. Hvis man ikke finner vedkommende så tar man heller et nært familiemedlem. Samme hvor pengene kommer ifra. Alt holdes skjult og internt i et lukket kriminelt miljø hvor ingen tør å gå til politiet. 

Her holdes offeret i forvaring til han får organisert penger. Hvis ikke må man bruke andre metoder. Sult og tørst er kanskje ikke nok for å motivere offeret til handling. En kombinasjon mellom psykisk og fysisk vold blir gjerne benyttet. Et LSD-drypp på tunga kombinert med avhørsteknikker og strømpistol pleier å gjøre susen. Som en torpedo forteller: ”denne behandlingen er så jævlig at motivet for å skaffe penger øker”. Dette er en kjent metode innenfor tunge kriminelle miljøer. Har ikke offeret penger, blir han heller truet til å gjøre kriminelle handlinger. Han er blitt deres slave. 

Kidnapping og trusler er dagens måte å gjøre opp interne stridigheter. Og dette gjøres av de fleste kriminelle. Den gamle ensomme ”bole-torpedoen” er historie. Som en i miljøet sier: ”Vi bare pisser på dem, det er nye tider”. 

Kommentarer:

Postet av: Gurg
Ja det var ett morsomt eventyr. Fortell en skrne til takk.
14.des.2006 @ 15:12
Postet av: M
du nevner bde torpedoer og andre ganske velorganiserte kriminelle. bde politiet og mange andre vet utrolig godt hvem mange av disse menneskene er, folk som driver med hrreisende kriminalitet. hvorfor blir de ikke arrestert?
oslo, som andre byer, ville vrt bedre steder uten a/b gjengen, outlaws, young guns, stovner gjengen eller hva de n kaller seg, samt dette "ransmiljet" som til stadighet blir nevnt i media. ok, jeg har ftt med meg at du ikke er politi lenger, men siden du har vrt det, kan du ikke vre snill svare meg p dette? hvorfor gr de fortsatt rundt og driver med det de driver med?
dette sender IKKE et signal til yngre folk som er i ferd til bli rekruttert til disse miljene om at det ikke lnner seg, at man str i stor fare for bli arrestert.
Jeg tror politiet har behov for tilpasse seg den nye situasjonen litt bedre, denne utviklingen er ikke holdbar.
Jeg husker fremdeles en episode for noen r tilbake, da ett medlem av enten a eller b gjengen ble arrestert, hvorp lederen for denne gjengen gikk ut og sa at dersom ikke vedkomne ble sluppet fri, skulle han smelle av en bombe som fikk hele grunerlkka til riste. Hva skjedde? fyren ble sluppet fri!!
ok, jeg har som sagt ftt med meg at du ikke er politi lenger, men bloggen din gir ihvertfall inntrykk av at dette er noe som opptar deg. Jeg stilte en gang et veldig likt sprsml til en person med en hy stilling i politiet som stilte til nettmte. nettmtet ble avsluttet fr tiden uten begrunnelse.
dette er et sprsml som opptar veldig mange lovlydige borgere i norge, sikkert en del ikke fullt s lovlydige ogs.
14.des.2006 @ 15:39
Postet av: Sexy
Forstr godt at d e torpedoer landet. Politiet driver m formye papir arbeid pag loven osv... Er mye lettere hente tinga en skal ha p egen hnd. Da blir d i d minste gjort og det skjer mye fortere en vente p d trege retts systemet ;)
17.des.2006 @ 21:45
Postet av: ?
drit bra artikkel.d kan man kalle sett fra gata ja
18.des.2006 @ 18:29
Postet av: ?
de som tror det der er eventyr m leve i en hel annen verden enn resten av oss.mer fakta enn det der fr du ikke. desverre.jvlig bra artikkel.
20.des.2006 @ 15:26
Postet av: ?
Yes, snn er det blitt. Ikke noe overdrivelse her. Kjenner en som ble kidnappet fordi kompisen hans skyldte penger..
23.des.2006 @ 11:49
Postet av: ?
drit bra brenna
24.des.2006 @ 18:15
Postet av: .........
Stemmer jo mye av dette da. Men fortsatt s blir ko merparten av dagen innkevere rekruttert fra drvaktbransjen da. Bare se p de som har et stort navn det
25.des.2006 @ 20:11
Postet av: ?
Nr kommer det flere innlegg da?
09.jan.2007 @ 19:28

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/3114045
Mitt profilbilde

Johnny Brenna

Fra: Oslo

Fdt: 1964

Johnny Brenna har vrt ansatt i politiet i 20 r. Har bakgrunn fra orden og etterforsking fr han i 1993 fikk jobb som personspaner. Har hovedsakelig jobbet mot tung og organisert kriminalitet som operativ kildefrer. Har vrt involvert i kjente saker som Bankbokssaken, Medisinaldepot-saken, Nokas og Munchsaken. Har siden mai 2006 vrt tilknyttet TV 2 Nyhetene som ekspertkommentator og researcher.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr l s
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits