Kongedopet

Politi og tollvesenet melder om stor økning i beslag av kokain og andre sentralstimulerende preparater som amfetamin. Beslagstallene har økt betraktelig de siste 2-3 årene. ”Kokain er et kraftig sentralstimulerende stoff som gir en kraftig rus med stor fare for avhengighetsutvikling, jf. Nasjonalt folkehelseinstitutt.

På gata omsettes kokain over en lav sko. Unge kriminelle selger for eldre etablerte. Det aller beste er å selge ”cola” som det kalles på gatespråket.

Gutter i 19-20 års alderen har faste kunder i skjorte og slips som bruker dette som partydop. Et gram selges for ca. 1000 kroner. De fleste av partybrukerne kjøper dette i forkant av et party og drar det med seg inn på nattklubben. Alle bruker det, ifølge ryktene på gata. Dette bekreftes av dørvakter samt dopselgere på flere nivåer. Cola oppbevares i en pakke i lomma som gjerne brukes inne på et toalett. Gata bekrefter det samme uansett hvor jeg ferdes. Cola er motedopet for dem som har penger.

Samfunnet krever større tempo og bedre resultater. Resultater måles i hard valuta og karrierestigen krever effektivitet. I dette kjøret ser det ut som om stoffer som kokain og amfetamin får sin naturlige plass i rusbrukesn.

Et typisk ”colahue” er en påtent person med store pupiller og snørrete nese. Høylydt og aktiv. Hvis du blir tatt med en klunk på innerlomma, vil folk se rart på deg. Har du en pakke med cola i stedet så er det helt vanlig.

Alkoholomsetningen går også til vært sammen med bruk, i motsetningen til vanndrikkende ecstasybrukere for 4-5 år siden. Trender varierer fra tiår til tiår. Fra ”flower power” trenden på 60-70-tallet med bruk av hallusinogener til dagens trend innen sentralstimulerende rus. Her har kokainet fått sin naturlige plass, også kalt ”kongedopet”.

Kommentarer:

Postet av: ?
Litt kjedelig med referat. Hadde ventet noe mer kontroversielt her....... Men det kommer kanskje? Gjør oss nysgjerrige!
08.des.2006 @ 11:41
Postet av: UnderD
ja dette var liiite spennende for min del i alle fall...! Kunne passet bedre som en fakta-ramme i en repotasjesak... Får håpe at dette bare er grunnleggingen for bloggen din og at du vil i allefall gå litt dypere inn i ting etterhvert. Men greit referat i allefall, du tar hverken for hardt eller for lite i og holder deg nøktern (hehe... tok du an?). Lett for å overdrive eller underdrive for å tilltrekke oppmerksomhet. PS: Cola e noe dritt. Dyrt, rusen varer kort og før eller siden vil du miste nesen din! boooya! haha.. Peace
08.des.2006 @ 11:52
Postet av: ?
Kjempegod ide å ansette en med skikkelig kunnskap på feltet i TV 2. Men jeg savner noen redaksjonelle grep: det må være ti tusen spennende (og sanne, vesentlige) *fortellinger* der ute. La oss vite litt om kildene dine. Åpne de som kan være det, anonymiserte de som må være det. Det må vel finnes rimelig bred dokumentasjon på dette området, i tillegg til folkene du skal ha snakket med direkte? Ellers ser det litt ut som om du bare har halt noe ut av r*va.

Ser frem til fortsettelsen, stå på!
08.des.2006 @ 12:02
Postet av: magnus
det var bra skrevet men kan du skrive mer om hvor det skjer i verden og i norge da
08.des.2006 @ 12:04
Postet av: ?
uyiyui
08.des.2006 @ 12:05
Postet av: Kolahaløvøuya
Cola får du kun på boks eller på flaske, og kan være upraktisk å gå rundt med i innerlomma. Kokainpulver og Cola er to helt forskjellige produkter, derfor synes jeg at slik dopfiksert språkforvrenging har en negativ signaleffekt for de ekte cola-avhengige.
08.des.2006 @ 14:28 URL: http://ne
Postet av: jolly
du blir sur av (jolly)cola.
08.des.2006 @ 16:01
Postet av: Gurg
Er du enda en ny PR nisse på linje med Arne Johannesen som har det som oppgave å spre mest mulig overdrevne løgner fra politiet for at Norges befolkning skal bli lurt til å tro at det er noen vits å bruke penger på politiet? Politiet i Norge er en vits og vil alltid være en stor vits. Jekk deg ned klovnen!
14.des.2006 @ 15:10
Postet av: erik
Stå på Johhny. Men kom med mere sannhet om det virkelige livet i byen. Litt mere hardt enn det tåkepratet du har til nå.
14.des.2006 @ 18:33
Postet av: ?
Dette her var kjedelige greier. Strykkarakter..Trodde du skulle ha litt mere interessante ting å skrive om . Dette er jo bare kjedelige faktaopplysninger. Hva med å skrive om noen av de spennende tingene du har opplevd på jobb tidligere?
15.des.2006 @ 09:36
Postet av: ?
Tror du må levere sakene dine til desken før de publiseres, det var ganske dårlig norsk .

Helt grei story, men hadde ventet bedre swung, må innrømme det.

MEN som de sier på gaten; kanskje kommer det mer...
17.des.2006 @ 00:38
Postet av: Sexy
Er på tide at de så kalt normale i landet får øya opp for hva som skjer i landet. Alle tror så jævla godt om hver andre og ser ned på de så kaldt unormale, men d må de få lov til fordi de vet jo ikke bedre om oss unormale. vet dette er dypt så er ikke sikkert alle forstår ;)
17.des.2006 @ 21:24
Postet av: Sexy
Er på tide at de så kalt normale i landet får øya opp for hva som skjer i landet. Alle tror så jævla godt om hver andre og ser ned på de så kaldt unormale, men d må de få lov til fordi de vet jo ikke bedre om oss unormale. vet dette er dypt så er ikke sikkert alle forstår ;)
17.des.2006 @ 21:27
Postet av: ?
drit bra johnny.du har faktaene dine på plass.vi setter stor pris på deg vi....
20.des.2006 @ 15:29
Postet av: Snart ferdigutdannet politi
Jeg bare lurer på hva som var hovedgrunnen til at du sluttet i politiet??jeg skjønte at i munch-saken at du måtte blåse en kilde, men var det hovedgrunnen til at du tok avgjørelsen om å slutte?Folk i etaten har kun gode ord om deg og hva du drev med...
05.jan.2007 @ 17:11
Postet av: elena
du er helt konge brenna.sjelden en uten i fra sitter på så mye korrekt info.fortsett sånn,bra at de der ute får vite hva som virkelig skjer.hvis du trenger flere kilder så si fra,har hørt at du er til å stole på så jeg er interessert.ta kontakt hvis du vil.
04.feb.2007 @ 11:54 URL: http://www.kjeltring.com
Postet av: Johnny Brenna
Hyggelig med gode tilbakemeldinger elena. Flere gode kilder er alltid velkomne. Du eller andre kan ta kontakt på mail (johnny.brenna@free2.no) så tar vi det derfra.

JB.
05.feb.2007 @ 09:20
Postet av: Morten
Kokain og annen dop er selvsagt noe dritt og noe som vi ikke ønsker å ha noe av i samfunnet, men uansett så er det kommet for å bli og noe vi må forholde oss til. Min erfaring med kokain er at rusvirkningen er ekstremt overdrevet, dvs det gir en oppkvikkende rus, men den varer ikke lenger enn en halvtimes tid og at det dessuten gir en langt svakere rus enn cannabis. Tilsvarende så mener jeg at faren for avhengighet er overdrevet. Kjennetegnet på kokainavhengige er at de må ta en helvetes masse av stoffet for å bli avhengige, noe de fleste brukere ikke gjør.

Jeg foprsvarer det ikke på noen måte, men Nasjonalt folkehelseinstitutt er vel omtrent den minst pålitelige kilden om dop som finnes og deres råd mer egnet til å dra på smilebåndet av enn noe annet.

Det som er rart er at det har tatt så pass lang tid før kokain har kommet til landet, en del andre europeiske land flomemr jo over av det. Og til en pris på 1000 kroner grammet vil det aldri bli voldsomt populært. Vent til prisen per gram er nede i 3-500, da skal vi nok se oppblomstring i forbruk.
06.feb.2007 @ 12:10
Postet av: Balle Klorin Jr.
Du har rett i en ting og det er at kokain er konge som dop. Festen blir bare mye bedre med enn uten.

Ellers så er det vel lite i det komiske bloginnlegget ditt som ikke er kjent for alle foruten de over 80 år.

Og helt til slutt: "Snut er ut"! Alt de duger til er å denge løs på folk med batong på bakrommet eller i baksetet på snutkjerra. I alle fall trøndersnuten!
06.feb.2007 @ 13:30
Postet av: Marcus Skjongheim
bra innlegg. cola er kommet får å bli..og hvis vi følger trenden i sør europa vil det snart bli mindre strafferammer også videre får å bli tatt med det... ikke alle bruker cola..jo høyere inntekt jo større er sjansen for at du bruker det...de som ikke har så høy inntekt bruker pepper... "fattigmanns kokain" hehe
17.feb.2007 @ 21:26
Postet av: SO
Får en 5`r for 3000
22.apr.2007 @ 03:41

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/3041002
Mitt profilbilde

Johnny Brenna

Fra: Oslo

Født: 1964

Johnny Brenna har vært ansatt i politiet i 20 år. Har bakgrunn fra orden og etterforsking før han i 1993 fikk jobb som personspaner. Har hovedsakelig jobbet mot tung og organisert kriminalitet som operativ kildefører. Har vært involvert i kjente saker som Bankbokssaken, Medisinaldepot-saken, Nokas og Munchsaken. Har siden mai 2006 vært tilknyttet TV 2 Nyhetene som ekspertkommentator og researcher.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits